Algemene Chirurgie

Algemene Chirurgie

Onder de Algemene Chirurgie vallen alle ziektebeelden die niet onder een ander ‘snijdend’ specialisme vallen. Daarom vormt de Algemene Chirurgie binnen het snijdende specialisme de kern. Bij ACIBADEM International Medical Center richt de afdeling Algemene Chirurgie zich op buikwandbreuken (bv. liesbreuken, navelbreuken, littekenbreuken), galsteenlijden en anale problematiek (proctologie) zoals bv. aambeien.

De operaties voor buikwandbreuken worden op de operatiekamers verricht met een gespecialiseerd team. Onderzoek en behandeling voor anale problematiek vindt meestal plaats in de behandelkamer en kan vaak tijdens de eerste afspraak worden gedaan. Hiervoor is geen voorbereiding nodig zoals darmreiniging (laxeren).

De galblaasoperatie voor galsteenlijden wordt verricht door middel van een kijkoperatie oftewel sleutelgat chirurgie. Een overnachting in de kliniek is hierbij vaak nodig.

Daarnaast worden ook poliklinische operaties onder lokale verdoving verricht van bv. zwellingen van de huid (o.a. vetbulten, talgklieren) en ingegroeide teennagels. Deze kunnen direct tijdens het spreekuur worden gedaan of indien gewenst, plaatsvinden op een later tijdstip.

Voor een bezoek aan onze afdeling Algemene Chirurgie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar +31 (0)20 238 8800. Ook kunt u hier op onze website een afspraak aanvragen via het afsprakenformulier of door een e-mail te sturen naar afspraak@acibademimc.com, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Omdat wij geen wachttijden hanteren, kunt u gemiddeld binnen 2 dagen bij ons terecht voor een consult.

Vaak worden hemorroïden en skintags in een adem genoemd. Skintags zijn onschuldige huidflapjes rondom de anus. Ze doen geen pijn. Ze zitten wel in de weg en kunnen voor hygiëne bezwaren zorgen. Ook de cosmetiek kan een reden zijn om ze te laten verwijderen. Hemorroïden zijn zwellichamen die bedekt zijn met slijmvlies en in de anus zitten, uiteraard heb je ook hemorroïden die op de rand van de kringspier zitten, of hemorroïden die uitpuilen.
Een skintag is meestal niet pijnlijk en geeft geen klachten, soms doordat het voor hygiënische bezwaren zorgt, kan het jeuk veroorzaken. Hemorroïden daar in tegen, kunnen voor drukgevoel, pijn, jeuk en branderig gevoel bij de anus zorgen.
Afhankelijk van de gradatie van de hemorroïde, is de behandeling in het begin bijna altijd door het plaatsen van elastiekjes (rubberbandligatie). Afhankelijk van hoe uitgebreid de hemorroïden zijn, kan de behandeling variëren tussen 1-4 sessies. Als dat niet lukt zijn er andere operaties als hemorroidectomie, hemorroidopexie en de HAL-RAR procedure. De behandeling van skintag bestaat uit het chirurgisch wegsnijden van de skintags.
Het plaatsen van de elastiekjes geven geen pijnklachten. Wel ervaart de patiënt achteraf last van een drukgevoel en gevoel van loze aandrang rondom de anus. Het weghalen van de skintags zal geen pijn doen. Dit komt door de verdoving, maar nadat de verdoving uitgewerkt is, kan de wond voor pijnklachten zorgen. Dit is het voornaamste ongemak van de operatie. Uiteraard is de pijn met sterke pijnstillers te onderdrukken.
Druk verhogende momenten als obstipatie, vaker persen en harde ontlasting kunnen ervoor zorgen dat de hemorroïden en skintags terugkomen of op nieuwe plaatsen zich ontwikkelen rondom de anus. Het makkelijk opgang houden van de ontlasting, dieet maatregelen en genoeg waterdrinken zal deze kans verminderen.
Vestigingen
AMSTERDAM

Arlandaweg 100 1043 HP Amsterdam

020-238 8800
AMERSFOORT

Xenonweg 31 3812 SZ Amersfoort

033-303 3242
VLAARDINGEN

Francijntje de Kadtlaan 44 3136LR Vlaardingen

010-200 4321
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo