De heer van Praag

Orthopedie - Totale heupprothese, beide zijden

De heer van Praag

Michaël van Praag (oud-voorzitter van Ajax) kreeg van dokter Bas Pijnenburg een totale heupprothese aan beide zijden.

“Van dokter Bas Pijnenburg had ik natuurlijk allang gehoord, ik weet hoe goed hij is. En dat hij in de medisch staf van AFC zit, daarnaast zijn veel kennissen van mij ook door Bas geopereerd. Omdat ik al veel te lang met pijn en pijnstilling rondliep, wilde ik het proces niet vertragen door bijkomende wachtlijsten. Maar bij Acibadem hebben ze geen wachtlijsten. Ik kon de dag erna al terecht! Dokter Pijnenburg gaf aan dat een nieuwe heup zeker nodig was. Al binnen twee weken kon ik geopereerd worden. Bij binnenkomst vielen mij een aantal dingen op: ten eerste de enorme gastvrijheid. Als ik zeg dat ik het gevoel had dat ik in een hotel was, dan overdrijf ik niet. De kwaliteit van de dienstverlening blijft op goed niveau, een keer goed geholpen worden is daar geen incident, de tweede keer gebeurt het ook.

De dag van de operatie hoef je niet te wachten, ze weten dat je komt en nemen je mee naar de kamer. De operatie ging heel goed, vervolgens ging ik naar de uitslaapkamer. Daarna kreeg een boterham, koffie en er werd telkens gevraagd of ik iets nodig had. Daarna kwam dokter Pijnenburg langs om mij te vertellen dat alles goed was gegaan en een uurtje later ging ik al oefenen met een fysiotherapeut.

Ik heb echt het idee dat mensen die bij Acibadem werken zin in hun baan hebben. Iedereen is even vriendelijk, je bent gewoon een gast. Dat gevoel heb ik niet bij reguliere ziekenhuizen. Het avondeten was ook super.

Het is nu één week na de operatie van mijn tweede totale heupprothese en ik luister erg goed naar mijn fysiotherapeut. Naast zeven vaste oefeningen heb ik nog een achtste oefening eraan toegevoegd, namelijk: geduld. Over zes weken is de controle bij Acibadem.”