De heer de Jong

Orthopedie - (halve) knieprothese beide knieën

De heer de Jong

Martijn de Jong (47), is voormalig profvechtsporter en manager/trainer van UFC-atleten die tot de wereldtop behoren. Hij is medeoprichter van Glory, wereldwijd organisator van vechtsportwedstrijden. Pijnlijke knieën werkten hier niet in zijn voordeel. Reden waarom hij zich meldde bij Bas Pijnenburg, orthopedisch chirurg bij Acibadem IMC in Amsterdam.

 

Martijn heeft eerder al eens een knieoperatie gehad, waarna hij naar eigen zeggen te snel weer voluit is gaan trainen. “In die tijd was de sfeer in de vechtsport er nog een van: niet zeuren, gewoon doorgaan! Je hoefde niet meteen naar een dokter. Dat is gelukkig veranderd. De medische begeleiding is geprofessionaliseerd, dat komt de sporters van nu ten goede.

 

Toen ik meer pijn kreeg, heb ik contact opgenomen met Bas Pijnenburg die ik ken uit mijn sportwereld. Dat zat meteen goed. Hij heeft me onderzocht en in overleg met mij tot in detail besproken wat de mogelijkheden waren. In eerste instantie kreeg ik een injectie. Dat gaf aanvankelijk behoorlijk wat verlichting. Na een jaar was dat niet meer voldoende. Mijn knieën bleken dusdanig versleten te zijn dat we gezamenlijk besloten om in beide knieën een (halve) prothese te plaatsen. Op de vraag of dat in één keer kon, antwoordde Bas: dat is flink. Als ik het echter aandurfde, wilde hij het doen.”

 

Inmiddels is Martijn een half jaar en een operatie verder. De resultaten zijn boven verwachting: “Na 15 jaar kan ik weer een rondje om het veld joggen. Dat was meer dan ik gehoopt had! Jammer dat ik zolang met pijn heb gelopen”.

 

Martijn is positief over zijn ervaring bij Acibadem IMC. “Ik houd ervan om grondig geïnformeerd te worden en betrokken te zijn bij het behandelplan. De gang van zaken is mij vooraf goed uitgelegd zodat ik niet voor verrassingen kwam te staan. Niets dan lof ook voor de verpleging, bij de geringste kik stond er iemand naast me. En ook de fysiotherapeut kwam vrijwel meteen langskwam.”

 

De eerste week na de operatie vond Martijn “pittig”. Het was “stuntelen” zoals hij noemt, maar al na 2,5 week kon hij redelijk lopen. Hij heeft zijn werk weer opgepakt en ook dat gaat uitstekend. Zijn advies: “Blijf niet rondlopen met klachten, maar ga meteen naar Acibadem IMC”.