De heer Rommedahl

Orthopedie - Gescheurde achillespees (achillespeesruptuur)

De heer Rommedahl

Dennis Rommedahl is voormalig profvoetballer, Deens voetballer van het jaar en bovendien record international van Denemarken. In het verleden speelde hij onder anderen voor zowel PSV als Ajax. Inmiddels is hij als voetballer gestopt.

Dennis Rommedahl is door dokter Bas Pijnenburg, orthopedisch chirurg binnen Acibadem IMC geopereerd aan een achillespeesruptuur.

Destijds had ik een achillespeesruptuur nadat ik al langere tijd klachten had van mijn achillespees. Ik kende dokter Bas Pijnenburg vanuit de sportwereld en hij opereerde mij al eerder in een ander ziekenhuis. Op een zaterdagochtend nadat dit gebeurde belde ik hem en hij gaf direct aan dat ik maandag terecht kon. Inmiddels werkte Bas bij Acibadem IMC en ik wilde perse door hem geholpen worden.

Het was vanaf de eerste dag super, een opencultuur en het verliep supersnel. Vanaf het contact met de arts tot en met het bespreken van de opties. Ik scheurde mijn achillespees in Denemarken, daarna liet ik dit eerst in het plaatselijke ziekenhuis in Eindhoven checken. Deze beelden nam ik mee naar Acibadem. De achillespees hing nog maar ‘aan een dun draadje’,  er waren eigenlijk maar twee opties: opereren of hopen dat het vanzelf ging samengroeien, dat laatste had een kleine kans van slagen. Na het consult met dokter Bas Pijnenburg werd besloten tot een operatie. De preoperatieve screening vond direct plaats.   

Slechts één dag later werd ik al geopereerd! Omdat het al mijn derde operatie was, ging ik er ontspannen in. Ik had alle vertrouwen in de orthopedisch chirurg en onder narcose voelde ik er toch helemaal niets van. Al vlug na de operatie werd ik wakker en voelde ik mij top en iedereen om mij heen was top. Nadat ik wat had gegeten en naar het toilet was geweest kon ik alweer naar huis. Misschien ben ik totaal zes uur in de kliniek geweest. Het verliep allemaal vlekkeloos, van de mensen die mij voorbereiden op de operatie, de narcose, assistenten tot de nazorg aan toe.

Voor mijn gevoel was de zorg in deze kliniek luxer, geen standaard ziekenhuis. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een speciale brace mee, die zat erg goed en dat was fijn. Door middel van een pompje kon ik druk op de achillespees uitoefenen en dit zorgde voor de nodige verlichting. Als oud-topsporter ken ik mijn eigen lichaam redelijk goed. Om op mijn oude topniveau te komen had ik eigenlijk wel wat harder moeten trainen. Na zes weken kon de brace weg en na ongeveer een halfjaar kon ik de dagelijkse bezigheden op normaal niveau weer oppakken, dat was genoeg voor mij. Voor de operatie kreeg ik bij het uitoefenen van mijn hobby, golfen, na achttien holes last van pijn en stijfheid, dat heb ik nu gelukkig niet meer.