De heer Van der Linden

Orthopedie - Totale knieprothese beide knieën

De heer Van der Linden

De heer Van der Linden heeft binnen twee maanden zijn beide knieën voorzien van een volledige knieprothese door dokter Harald de Man in Acibadem IMC, Amsterdam.

Sinds een lange tijd heb ik last van beide knieën. Mijn huisarts gaf aan dat door corona reguliere ziekenhuizen lange wachttijden hebben en dat Acibadem IMC een heel goede kliniek is, waar ik wél snel terechtkon.

Zij waren zeer ontvankelijk, ook is mij alles goed uitgelegd qua verzekeringen en dergelijke. Ik had de afspraak bij dokter Harald de Man en dat klikte meteen goed, een sympathieke man. Naar aanleiding van de foto’s hebben wij gezamenlijk besloten om beide knieën te vervangen en diezelfde dag werd een datum geprikt voor de eerste operatie.

Ik was best wel gespannen, maar ik had alle vertrouwen in dokter De Man en de aardige verpleging. Alles is prima verlopen, ik lag heel snel in mijn kamer en voor mijn gevoel stonden er tien minuten later al vriendelijke fysiotherapeuten naast mijn bed om mij te helpen op krukken te lopen. Dit ging heel goed, het lukte om zelf uit bed te komen.

Het korte verblijf op de verpleegafdeling was een openbaring voor mij. Het voelde aan als een hotel.

Omdat het zo goed ging met revalideren, hebben dokter De Man en ik besloten om de tweede knieoperatie twee maanden na de eerste knieprothese te doen. Er zou eigenlijk zes tot acht maanden voor staan. Inmiddels is die operatie alweer drie maanden geleden en ik doe alles weer, zoals wandelen, hiken en fietsen.