Drs. Eeke van der Velden

Radioloog

Na te zijn opgegroeid in Amstelveen, ben ik in 2003 begonnen met mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hier is mijn interesse in de Radiologie ontstaan. Tijdens mijn coschappen en mijn jaar als arts-assistent neurologie en neurochirurgie werd steeds duidelijker dat kennis hebben van de anatomie van het menselijk lichaam en het stellen van de juiste diagnose bij een patiënt, mij het meest intrigeerde. Na mijn opleiding tot algemeen radioloog ben ik werkzaam geweest in het Leids Universitair Medisch Centrum en het HagaZiekenhuis waar ik mij verder heb gespecialiseerd in de musculoskeletale radiologie wat letterlijk betekent “spier en botten radiologie”. Vanaf 1 augustus 2019 ben ik werkzaam in het Acibadem IMC en mag ik bijdragen aan de hoge kwaliteit zorg die hier geleverd wordt. De snelheid waarmee een patiënt geholpen kan worden, de betrokkenheid van het medische personeel, de modern uitgeruste behandelkamers in dit prachtige gebouw, maken dat dit nieuwe medische centrum voor mij een bijzonder mooie plek is om te mogen werken.

Aandachtsgebieden

Musculoskeletale radiologie, Neuroradiologie en Echografie

Talen

Nederlands en Engels

Werkervaring

 • 2019 – heden Acibadem IMC
 • 2018 – 2019 Werkzaam als staflid (skeletradioloog) in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
 • 2017 – 2018 Fellowship musculoskeletale LUMC te Leiden en HagaZiekenhuis te Den Haag.
 • 2012 – 2017 Opleiding Radiologie (HORA), met differentiatie musculoskeletale radiologie
 • 2015 – 2017 Adjunct secretaris Beentumoren Commissie in het LUMC.

Opleiding

 • 2003 – 2010 Studie Geneeskunde, Universiteit van Amsterdam, Academisch Medisch Centrum.
 • 2011 – 2011 Arts-assistent neurologie/neurochirurgie, niet in opleiding in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam.
 • 2011 – 2011 Arts-assistent neurologie, niet in opleiding in het Kennemer Gasthuis te Haarlem.

Publicaties

Benign post-traumatic cortical cyst-like lesion following a distal radial fracture in a child., {Online}. Eeke C. van der Velden. Herman M. Kroon (2018, Jul 18).
URL: http://www.eurorad.org/case.php?id=15522
DOI: 10.1594/EURORAD/CASE.15522

In progress: The short external rotators after release in the anterior approach to the hip: a prospective study of MRI findings. Wouter Eilander, Eeke van der Velden, Matthijs van Harten, Paulien van Kampen, Tom Hogervorst. Department of Orthopaedics, Haga hospital, the Hague, the Netherlands, Department of Physical Therapy, Haga hospital, the Hague, the Netherlands, Department of Radiology, Haga hospital, the Hague, the Netherlands, Department of Orthopaedics, Bergman Clinics, Rijswijk, the Netherlands.

Lidmaatschappen

 • NVVR – Nederlandse Vereniging van Radiologie
 • ESSR – European Society of Muscoloskeletal Radiology
 • RSNA – Radiological Society of North-America