Drs. Frejlach en dhr. Meijer

Vervanging van beide knieën tegelijkertijd

Drs. Frejlach en dhr. Meijer

Al ruim 6 jaar heeft de heer Meijer pijn aan beide knieën. “Injecties in de knieën en de pijn draagzaam maken door jarenlang pijnstillers erbij in te nemen. Ik heb van alles geprobeerd, het hield de zwelling en pijn tijdelijk in bedwang. Na gedegen onderzoek en overleg met een huisarts die ook twee nieuwe knieën nodig had, heb ik contact opgenomen met dokter Frejlach, orthopedisch chirurg bij Acibadem International Medical Center in Amsterdam.”

 Waarom tegelijkertijd?

Na goed overleg is besloten beide knieën in een operatie te vervangen door prothesen. De operatie is gebeurd op 25 maart 2019 en zeer goed verlopen. “Mijn vrouw werkt bij een huisartsenpraktijk en op de praktijk liet een huisarts zijn beide knieën tegelijk vervangen door protheses. Hier had ik nog nooit van gehoord. De revalidatie liep zo snel en goed dat ik besloot hetzelfde te gaan doen. Voor mij een groot voordeel, want ik heb een eigen bedrijf, hierdoor kan ik niet lang thuis zitten en nu hoeft de revalidatie maar een keer! Daarnaast scheelt het enorm in medicatie, neem alleen al de narcose die niet tweemaal hoeft”, aldus de heer Meijer.

Ik kon dezelfde dag al zelfstandig met krukken lopen en de volgende dag naar huis. De revalidatie gaat zeer voorspoedig. Na 6 weken rij ik weer auto, kan ik zo’n 20 minuten zonder krukken lopen en met krukken 3 km gelopen. Volgens de fysiotherapeut lig ik weken voor op de gemiddelde revaliderende patiënt met één prothese. Op 7 mei de eerste controle gehad van de orthopedisch chirurg. Zeer tevreden. Kniebuiging rond de 130 graden en kniestrekking links 5 graden, rechts 0 graden.

Ervaring in de Amsterdamse kliniek

“Zelf ervaar ik dat de kwaliteit hoog op peil is en de artsen kundig zijn. Er werd namelijk tijdens de operatie door de arts rekening gehouden met mijn wensen. Ik leg zonnepanelen en zit vaak op mijn knieën. Dit kan ik nog steeds zonder pijn, want de operatiesnede is boven mijn knieën gemaakt. Bij andere mensen zie ik de snede altijd rechtop de knie. En als ik kijk naar ZorgkaartNederland, de patiëntervaring website, is de kliniek Acibadem International Medical Center, zeer goed aangeschreven.”

Afhankelijk van de gezondheidstoestand en wensen van de patiënt kan in overleg met de orthopedisch chirurg besloten worden om beide knieën tegelijkertijd te vervangen. Een expertisegebied die nog niet alle chirurgen beheersen. Dokter Frejlach heeft daarnaast ervaring met twee heupen tegelijkertijd vervangen, dit doet hij door middel van een bepaalde operatietechniek ‘de voorste benadering’. Dit is bot besparend en de operatiesnede bevindt zich (kleiner dan gebruikelijk) aan de voorkant.