Interne Geneeskunde

Interne Geneeskunde

Onze internisten fungeren als centrale specialisten in ons centrum. Ze hebben veel contact met andere specialismen en met verwijzers. De internisten zijn breed opgeleid (algemeen internist) en houden zich met name bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen. Speciale aandachtsgebieden zijn diabetes type 2, overgewicht en hoge bloeddruk, maar we behandelen ook patiënten met hormonale klachten, maag- darm- en leverklachten, screening naar oorzaak van afvallen/gewichtsveranderingen en algemene klachten. Wij behandelen geen maligniteiten (kanker), geen gastro- en coloscopie, geen diabetes type 1, geen allergieën en ook geen acute geneeskunde. Ook hebben we geen opnamemogelijkheid. Hiervoor adviseren wij u naar andere instellingen.

Tijdens het consult krijgt u alle tijd uw klachten te omschrijven en samen met de specialist bespreekt u na de benodigde onderzoeken de diagnose en het bijbehorende behandelplan.

De afdeling Interne geneeskunde heeft samenwerkingsverbanden met: Amsterdam UMC, OLVG en ZMC (oncologie).

Voor een bezoek aan de afdeling Interne Geneeskunde heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar +31 (0)20 238 8800. Ook kunt u hier op onze website een afspraak aanvragen via het afsprakenformulier of door een e-mail te sturen naar afspraak@acibademimc.com, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Omdat wij geen wachttijden hanteren, kunt u gemiddeld binnen 2 dagen bij ons terecht voor een consult.

Suikerziekte wordt behandeld door verandering van dieet en lichaamsbeweging. Vaak zijn medicijnen nodig, soms insuline. Soms is de suikerziekte te genezen door af te vallen! Een internist legt dit graag uit!
Schildklierkanker is een zeldzame ziekte terwijl knobbels in de schildklier vaak voorkomen. De kans is dus heel klein maar soms is een punctie nodig om kanker uit te sluiten.
Ja dit kan vaak wel. Het is onder meer afhankelijk van de medicijnen die gebruikt worden en of de ziekte goed gereguleerd is. We werken samen met onze vrouwenarts om de kans te vergroten
Soms kunnen door verandering van medicijnen de klachten verminderen. Soms is er een andere aandoening aanwezig. Een internist kan dit uitzoeken.
Soms is er een reden te vinden waarom de bloeddruk te hoog is, maar vaak heeft het met levensstijl of medicijninname te maken. Een internist kan nagaan of dit het geval is en zonodig de medicijnen aanpassen of een plan van aanpak.

Drs. Nienke van Wingerden

Internist

59914909601

Drs. Karel Jan Tusenius

Internist

39024366001

Drs. Djoeke Beekman

Internist

59063194301

Dr. Wim de Graaff

Internist

49042192601

Vestigingen
AMSTERDAM

Arlandaweg 100 1043 HP Amsterdam

020-238 8800

VLAARDINGEN

Francijntje de Kadtlaan 44 3136LR Vlaardingen

010-200 4321