Keel-, Neus- En Oorheelkunde

Keel-, Neus- En Oorheelkunde

Zoals de naam al verraadt, houden onze keel-, neus- en oorartsen (KNO-artsen) zich bezig met het behandelen van aandoeningen aan keel, neus en oren, maar ook afwijkingen van het overige hoofd-halsgebied, zoals de hals, snurken, slaapproblemen of gezwellen van het gelaat en verrichten ook operaties en poliklinische behandelingen.

Wanneer u samen met de KNO-arts uw klachten hebt besproken, zal er verder onderzoek naar uw klachten worden gedaan. Nadat de diagnose is gesteld, wordt uitgebreid de tijd genomen om uitleg te geven en de behandelopties met u te bespreken. Gezamenlijk stelt u het behandelplan op, wat kan bestaan uit medicijnen, een kleine ingreep, operatie of verdere doorverwijzing. Betreft het een functioneel cosmetische ingreep? Voor KNO geldt een eigen bijdrage bij onvoldoende verzekerde patiënten, zie bijlage.

Voor een bezoek aan de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar +31 (0)20 238 8800. Ook kunt u hier op onze website een afspraak aanvragen via het afsprakenformulier of door een e-mail te sturen naar afspraak@acibademimc.com, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Omdat wij geen wachttijden hanteren, kunt u gemiddeld binnen 2 dagen bij ons terecht voor een consult.

Neuscorrectie is een operatie om de vorm van de neus te veranderen. Omdat zowel de ademhaling als de vorm van de neus met elkaar samenhangen, wordt soms een neuscorrectie uitgevoerd om niet alleen de manier waarop de neus eruit ziet te veranderen, maar wordt deze ook uitgevoerd om de neusademhaling te verbeteren. Een septumcorrectie is een operatie om de ademhaling te verbeteren door het tussenschot in de neus recht te zetten. Als het septum scheef is, kan het moeilijker worden om door de neus te ademen. Een septumcorrectie wordt vaak gecombineerd met een neuscorrectie.
Nee. Neuscorrectie is een van de meest uitdagende operaties die er zijn. Dit komt door verschillende factoren. Ten eerste is de neus een gecompliceerde driedimensionale vorm die zich in het midden van het gezicht bevindt. Veranderingen die worden aangebracht tijdens neuscorrectie zijn vaak erg klein, maar kunnen bij elkaar opgeteld een belangrijk verschil maken in de manier waarop de neus eruit ziet en functioneert. Omdat deze wijzigingen klein zijn, kunnen ook makkelijk fouten ontstaan. Zwelling en de plaatsing van lokale verdoving in de huid vervormen de neus tijdens de operatie, waardoor veel van de subtiele veranderingen worden gecamoufleerd. Ieder neus is anders en er is geen standaardplan voor de neusoperatie. Elke operatie is afgestemd op de behoeften van de patiënt.
Bijna iedereen die neuscorrectie heeft, is in staat om na een operatie het ziekenhuis veilig te verlaten. In zeer zeldzame gevallen kunt u één nacht in het ziekenhuis blijven als u misselijk bent of andere gezondheidsproblemen hebt die moeten worden gecontroleerd.
Men moet plannen om 10 dagen vrij te nemen van werk, school of andere verplichtingen. Je zult je elke dag gedurende de eerste week steeds beter voelen. Bij de poli-afspraak, een week na de operatie, voelen meeste mensen zich meestal weer goed. Na de operatie zal de neus wat opgezwollen zijn. De zwelling kan vele maanden duren om op te lossen hoewel de meeste mensen het na een paar maanden niet meer merken. Mensen zijn meestal na een week weer terug op hun werk.
Alle operaties hebben risico’s. Gelukkig zijn de risico’s van rinoplastiek (neuscorrectie) klein en zijn complicaties zeldzaam. Uw arts zal vóór de operatie gedetailleerd met u in gesprek gaan over de risico’s en voordelen van chirurgie.
In het algemeen – niet voor de meeste mensen. Na de operatie beoordelen patiënten hun pijn tussen 0-4 op een schaal van 10. Daarnaast voeren wij bij patiënten vanaf 16 jaar ook tonsillectomie uit.
Vestigingen
AMSTERDAM

Arlandaweg 100 1043 HP Amsterdam

020-238 8800

VLAARDINGEN

Francijntje de Kadtlaan 44 3136LR Vlaardingen

010-200 4321