De heer Captein, patiënt

Rughernia operatie

De heer Captein, patiënt

Uniek zorgconcept in Nederland

ACIBADEM International Medical Center. Ik had er nog nooit van gehoord. Totdat Mark Brandsen, mede-eigenaar van TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie, mij over deze kliniek vertelde. “En het mooie is”, zei hij, je kunt volgende week al geopereerd worden.”

Een jaar geleden kreeg ik pijn in mijn bil met uitstraling naar mijn been, waarna ik in de medische molen terechtkwam. Ik ging van specialist naar specialist. Tevergeefs, want acht maanden later was de pijn nog heftiger. Ik belandde op de behandeltafel van fysiotherapeut Mark Brandsen. Hij vermoedde een hernia. Ik kwam bij de neuroloog terecht, die liet een MRI-scan en röntgenfoto’s maken,
constateerde een hernia en adviseerde een operatie. Vervolgens stuurde hij mij naar de neurochirurg en die confronteerde mij met een wachtlijst. “Misschien drie, misschien zes maanden”, aldus de chirurg.

Geen wachtlijsten

Toen Mark dit hoorde, wees hij mij op ACIBADEM. Een kliniek, een zogenaamd Zelfstandig Behandelcentrum Plus, die een voor Nederland uniek zorgconcept hanteert. In een moderne doch huiselijke omgeving herbergt deze organisatie multidisciplinaire diagnostiek, poliklinische maatzorg en chirurgische ingrepen voor diverse specialismen. En Mark voegde daaraan toe dat er geen wachtlijsten zijn. Dat klonk haast als te mooi om waar te zijn. Maar vier dagen later zat ik tegenover Bernard Hummelink, de neurochirurg van ACIBADEM. Hij bekeek de foto’s en de scan, legde hierna uit waarom hij wilde opereren en hoe dat in zijn werk zou gaan. “Het is nu donderdag. Aanstaande dinsdag willen wij u opereren.”

In de watten gelegd

Ik ben ondernemer. Tijd is een dingetje voor mij. En de pijn hinderde mij, dus wilde ik er dolgraag vanaf. Hummelink: “U blijft een nachtje en mag normaal gesproken de volgende ochtend naar huis. Als u zich goed voelt kunt u na een dag of twee ook weer aan de slag. Wel wil ik graag dat u zich na de operatie door TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie laat begeleiden om zo spoedig mogelijk weer volledig hersteld te zijn.”

Afijn, die dinsdag werd ik geopereerd. Na een nacht in een eigen kamer wat op een hotelkamer leek, met een televisie (belangrijk, want het Nederlands elftal speelde die avond), mocht ik naar huis.

De beste specialisten

Ik herstelde snel, mede dankzij de fysiotherapie van Mark Brandsen en zijn mensen van TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie. Mark zegt hierover tegen mij: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe wij samenwerken. ACIBADEM heeft wereldwijd klinieken. Daar werken de beste specialisten ter wereld. Gerenommeerde sporters zijn daar onder behandeling en wachttijden kennen ze daar niet. Het is voor ons een zaligheid en een eer om met deze kliniek samen te werken. We werken vooral veel samen met de orthopedisch chirurgen van ACIBADEM. Een van de orthopedisch chirurgen heeft zelfs spreekuur op onze locatie in Amersfoort. De snelle behandeling die jij hebt gehad, kunnen we voor elke ondernemer en hun medewerkers regelen. Of het nu om een MRI, een afspraak bij de medisch specialist of om een operatie gaat. Tegelijkertijd behandelen wij veel van hun patiënten na een ingreep, zodat het herstel voorspoedig loopt. Winst voor alle partijen dus.”