Mevrouw Beentjes (37 jaar)

Spondylodese – Wervelkolomcentrum

Mevrouw Beentjes (37 jaar)

Mevrouw Beentjes ervaart al ruim tien jaar onderrug pijn. De pijn is gedurende de jaren geleidelijk doorgeslagen naar haar benen, nek en hoofd.

Er is geen verklaring voor mijn pijn, gewoon pech. Het kan komen doordat ik sinds mijn achttiende in de kinderopvang werk en veel til.”, aldus mevrouw Beentjes.

Vanwege de pijn kan zij nauwelijks werken en heeft aldoor pijn. Na MRI-onderzoek van de onderrug in 2013 en 2019, blijken haar tussenwervels versleten te zijn en het met toenemende mate te verergeren.

In 2020 accepteert zij het dagelijks slikken van de hoogste dosering Tramadol niet langer. Mevrouw Beentjes vervolgt: “Mijn huisarts wist niet exact wat de mogelijkheden waren en dacht dat er alleen in het buitenland werd geopereerd. Hierdoor besloot ik zelf op internet te gaan zoeken. Zo kwam ik op de website van Acibadem International Medical Center terecht, dit naar aanleiding van vele goede recensies en het zoeken op ‘spondylodese’. Er was namelijk precies bekend wat het probleem aan mijn onderrug was en een andere kliniek die ik gevonden had durfde deze operatie niet aan.”  Vanuit de huisarts werd een verwijzing gemaakt, het eerste consult vond in augustus plaats bij dokter Paul van Urk, Orthopedisch chirurg.

“Binnen 2 dagen kon ik al terecht en binnen een maand kon ik worden geopereerd. Dat vond ik in het begin wel een beetje eng, want waarom kan het bij Acibadem IMC zo snel? Bij andere klinieken zijn er wachttijden van 4-5 maanden!”

Het is nu vier maanden na de spondylodese operatie en mevrouw Beentjes revalideert nog altijd bij het Rugcentrum. “Het gaat nu uitstekend, ik gebruik helemaal geen medicatie meer, ben pijn- en klachtenvrij en van plan om rustig weer te gaan werken.”