Mevrouw de Boom

Botbesparende heupoperatie

Mevrouw de Boom

BOTBESPARENDE HEUPOPERATIE

Mevrouw de Boom uit Schiedam was pas achtendertig jaar toen zij haar eerste heupbesparende operatie onderging. Nadat haar bot was aangehecht kreeg mevrouw de Boom, na tien maanden toch een totale heupprothese.

“De heupprothese is vijftien jaar lang pijnvrij meegegaan. Echter, de afgelopen jaren had ik iedere dag pijn in mijn been. Vol verbazing kon ik na het advies van mijn huisarts al binnen één dag op consult, zonder extra kosten.” Aldus mevrouw de Boom.

Harald de Man, orthopedisch chirurg: “Uit de röntgenfoto’s bleek dat de binnenvoering van de prothese versleten was. De prothese was verouderd. Om het bot te sparen en de operatie zo efficiënt mogelijk uit te voeren is het cruciaal om alleen het versleten onderdeel te wisselen. Uiteindelijk kon de prothese blijven zitten.”

Mevrouw de Boom: “Alles is uitstekend verlopen. De operatie is nu exact zes maanden geleden en het gaat fantastisch! Deze heup kan nu weer vijftien jaar mee.”

 “Ja, het was wel even veertig minuten rijden naar Amsterdam. Maar direct na het consult werden er ook foto’s gemaakt, waardoor ik niet terug hoefde te komen”.