Mevrouw Niezen-Boot

KNO - Gehoorverbeterende operatie met titanium gehoorbeenprothese

Mevrouw Niezen-Boot

Mevrouw Niezen-Boot had ruim vier jaar last van een slecht gehoor. Haar televisie stond heel luid en Nederlandse films werden ondertiteld. In het dagelijks leven belemmerde dit niet, totdat haar klanten in de winkel vanwege covid-19 mondkapjes ging dragen. Waar zij vooraf op gezichtsuitdrukkingen en lippen kon letten, viel dat ineens weg. “Voor mij waren de mondkapjes echt een drama, ik moest soms vier keer vragen wat er werd gezegd. Vandaar dat ik besloot om naar de KNO-arts te gaan, het kon zo niet langer.”, aldus mevrouw Niezen-Boot.

Op de vraag hoe zij bij Acibadem terecht is gekomen, antwoordde Niezen-Boot: “Na een eerder bezoek, waarbij mijn huisarts mij had doorverwezen, wist ik dat er korte toegangstijden zijn. Ik vond het zo geweldig dat ik op dezelfde dag van de verwijzing nog terecht kon voor het maken van een echo. Vandaar dat ik nu ook weer naar deze kliniek wilde”.

Mevrouw Niezen-Boot vervolgt: “Bij KNO-arts Jolink kon ik binnen enkele dagen terecht, ik had een consult en een gehoortest. Ook was er meteen ruimte om een MRI-scan te maken, na de scan ging ik terug naar de spreekkamer en wist ik direct de uitslag. In overleg met de arts werd besloten dat een operatie aan mijn linkeroor nodig was, voor een gehoorapparaat was mijn oor te slecht. Tijdens de operatie werd de keten van mijn gehoorbeentjes hersteld, in medische termen heet dat ketenreconstructie door middel van een titanium gehoorbeenprothese. Door de duidelijke uitleg van de arts voelde ik mij er heel goed bij. Zelfs over eventuele kosten wist dokter Jolink mij gerust te stellen, ondanks dat het een niet-gecontracteerde kliniek is, had ik géén extra kosten”.  

Binnen twee weken vond de operatie in de kliniek plaats. “De operatie ging helemaal perfect, nadat het wondverband eruit was hoorde ik meteen beter. In huis hoorde ik ineens geluiden die ik voorheen nooit gehoord had, zoals de pomp van het aquarium en de ventilator van de modem. En de televisie kan nu gewoon op normaal geluidsniveau.”