Mevrouw Schouten

Liesbreukoperatie - Liesbreukcentrum

Mevrouw Schouten

Mevrouw Schouten kreeg tijdens haar vakantie op Terschelling een pijnlijke zwelling in de lies. Bij thuiskomst constateerde de huisarts direct een liesbreuk. Vanwege de pandemie waren de toegangstijden in reguliere ziekenhuizen inmiddels flink toegenomen.

Mijn huisarts attendeerde mij op Acibadem, zij sprak er erg enthousiast over en ik kon vrijwel meteen terecht. Na het consult bij de arts werd echografisch onderzoek uitgevoerd op de afdeling Radiologie, een liesbreuk bij vrouwen komt minder vaak voor en kan zelfs gevaarlijk zijn, zo vertelde dr. Surya Biere, algemeen chirurg. Uit de echo bleek inderdaad een liesbreuk. Hierna volgde een preoperatieve screening, waarbij ik kon aangeven of ik de week erna geopereerd wilde worden. En dat alles binnen één dag! Wat ik zo fijn vond, was het contact met de arts. Ik voelde mij echt gehoord en géén nummer, maar een mens. Dokter Biere had goed in de gaten dat ik zenuwachtig was, dit vanwege voorgaande operaties elders. Doordat hij alles goed uitlegde en mij geruststelde, durfde ik deze operatie aan. En ook de nazorg was buitengewoon geweldig. Het persoonlijke contact werkt echt, mede door de vriendelijke assistenten. Mijn dochter is inmiddels patiënt bij de afdeling Urologie.

De liesbreukoperatie is nu ruim een halfjaar geleden, alles gaat uitstekend en met het eindresultaat ben ik erg tevreden.