Urologie

Urologie

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met de afwijkingen, aandoeningen en ziekten van het urinewegstelsel bij man en vrouw én het geslachtsorgaan van de man en tot op zekere hoogte dat van de vrouw. Organen die onder urologie vallen zijn de nieren, urineleiders, blaas, urinebuis en de mannelijke organen; penis, het scrotum met onder andere de testes en de prostaat. De urologie behandelt een veelheid aan totaal verschillende ziekten en problemen zoals nierstenen, prostaathypertrofie, prostaatkanker, impotentie en seksueel overdraagbare aandoeningen; ook vasectomie wordt voornamelijk door urologen uitgevoerd.

Voor behandelingen wordt door de uroloog gebruikgemaakt van zowel medicamenteuze, instructieve en chirurgische therapieën en fysiotherapeutische therapie. De afdeling Urologie werkt nauw samen met de andere afdelingen in Acibadem International Medical Center zoals interne geneeskunde en cardiologie en met name voor de behandeling van functiestoornissen van de bekkenbodem met de Gynaecologie.

De afdeling Urologie van Acibadem richt zich vooral op de functionele, endoscopische en reconstructieve urologie en het is een Expert Center voor elektrostimulatie middels neuromodulatie. Blaasfunctiestoornissen zoals incontinentie en bemoeilijkt plassen worden geanalyseerd en behandeld. Ook worden tegenwoordig operaties uitgevoerd bij patiënten bij wie de blaas niet meer geledigd kan worden en daarvoor alleen nog maar in aanmerking komen voor langdurig katheter gebruik. Deze patiënten worden behandeld en daarna geopereerd waarna de mictie weer op gang kan komen.

Voor een bezoek aan de afdeling Urologie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar +31 (0)20 238 8800. Ook kunt u hier op onze website een afspraak aanvragen via het afsprakenformulier of door een e-mail te sturen naar afspraak@acibademimc.com, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Omdat wij geen wachttijden hanteren, kunt u gemiddeld binnen 2 dagen bij ons terecht voor een consult.

Drs. Boaz Meijer

Uroloog

19045718901

Drs. Cathy Balk

Uroloog

39047944601

Drs. Julia Kroesen

Uroloog

99059281101

Dr. Ernest Weil

Uroloog

89024821601

Vestigingen
AMSTERDAM

Arlandaweg 100 1043 HP Amsterdam

020-238 8800

VLAARDINGEN

Francijntje de Kadtlaan 44 3136LR Vlaardingen

010-200 4321